Vanliga frågor


Kostar det något extra att på både fram och baksida på tygpåsen?

– Ja, det blir dubbla tryckpriset baserad på mängden färger ditt tryck innehåller.

Kan jag ändra min design eller order efter jag skickat in beställningen?
– Efter du lagt din beställning så granskar vi den och återkommer till dig med antingen funderingar eller en orderbekräftelse och digital korrektur. Innan du godkänner orderbekräftelsen kan du ändra dig och meddela oss så vi kan korrigera ändringen och skicka ut en ny korrektur. Skulle du ändra dig efter godkänd korrektur och orderbekräftelse så kan vi inte garantera ändringen. Är det en tryckändring brukar vi kunna ändra t.om. dagen innan produkterna är tänkt att tryckas.

Vad kostar frakt?
– Som standard kostar frakten 180 kr+moms, men är det större beställningar över 250 produkter brukar frakten kosta 360 kr.

Är priserna på hemsidan inkl. eller ex. moms?
– Alla priser på vår sida är ex. moms. Om du själv vill räkna ut vad din order kostar inkl. moms så tar du totalbeloppet och multiplicerar med 1,25.

Är det möjligt att beställa enstaka provtryckta tygpåsar?
– Just nu har vi inte möjlighet att trycka upp mindre än 25 tygpåsar per motiv. Däremot får du en detaljerad korrektur efter din order där vi gör det tydligt hur trycket kommer att placeras samt med vilka färger.

Kan jag få se ett tryckt prov innan hela min order trycks?
– För 170 kr så kan vi göra ett provtryck och skicka ett fotoprov till dig. Vi meddelar när provet är tänkt att tryckas och då gäller det att du är snabb på svara, gärna inom 10 min. Då ditt tryck tar upp kapaciteten på en hel tryckkarusell är det viktigt att den inte blir stående i onödan.

Går det beställa prover utan tryck?
– Du kan alltid beställa prover utan tryck, vi brukar ha max 2-3 prover per kund och max från 2 olika tygpåsemärken. Om du skickar tillbaka tygpåsarna till oss på adressen nedan så kostar inte prover något utöver den returfrakten som betalas av dig. Skulle du efter proverna lägga en order så kan du behålla proverna kostnadsfritt. Lägger du ingen order samt vill behålla proverna
så kostar varje prov i snitt ca 200 kr. Detta faktureras efter 30 dagars provtid om inget annat blivit överenskommet.

Returer skickas till:

Ekologiskatygpåsar.se
c/o Gröna Tryck
Nygatan 14
90327 Umeå

Hur betalar jag?
– Både som företag och privatperson har du möjlighet att betala mot faktura, där har vi 15 dagars betalning efter leverans. Är du privatperson måste du uppge personnummer i samband med beställningen. Föreningar och organisationer måste dock betala i förskott, vi skickar ut information om detta i samband med din order.

Jag är privatperson, kan jag beställa ändå?
– Det kan du, sålänge du beställer minst 25 tygpåsar. Du måste uppge personnummer i samband med beställning.

Kan jag beställa från andra länder än Sverige?
– Vi kan ta emot beställningar från hela klotet men tillämpar förskottsbetalning för alla ordrar utanför Sverige. För länder utanför EU så får du stå för tull och eventuella övriga kostnader.

Hur lång är leveranstiden?
– Normal leveranstid är ca 19 arbetsdagar. Har du en deadline så uppge gärna detta i samband med beställning så gör vi vårt bästa att möta den.

Kan jag göra en expressbeställning?
– Det går, normalt blir tryckpriserna 25% högre vid express och snabbaste vi kan producera är ca en vecka.

Hur skickas min order?
– De flesta av våra ordrar skickas med Postnord där vi skickar ut ett kollinummer i samband med att produkterna skickas. Vi har även möjlighet till andra speditörer vid överrenskomelse.